Met alles wat wij doen willen we dat onze klant beter gaat presteren

TransPower is ontwikkeld door Puur ICT en E3 Logistiek Consultancy. Deze unieke samenwerking is tot stand gekomen door een toevallige ontmoeting waarbij bleek dat beide partijen naar elkaar op zoek waren.

Eelco Algra, eigenaar van E3 Logistiek Consultancy, is een specialist in de Transport- en Logistieke sector met ruim 30 jaar ervaring. Eelco beweegt zich op het snijvlak Transport/Logistiek, IT en Business Intelligence en is daarnaast een deskundige in Bedrijfsstrategie en Projectmanagement.

Peter Kok, Managing Partner bij Puur ICT helpt klanten meer uit digitalisering te halen met behulp van de producten die Microsoft 365 biedt.

“Wij waren beiden op zoek naar elkaar zonder dat wij elkaar kenden”. Eelco maakt in zijn werk veel gebruik van data en analyse. Vroeger werd dat gedaan door de welbekende draaitabel in Excel maar de laatste jaren werd dat steeds vaker PowerBI. Bij één van zijn klanten was veel data beschikbaar. Dit werd gekopieerd naar Excel om vervolgens in PowerBI te importeren waarna het geschikt was voor analyse. “PowerBI gaat veel verder dan Excel”. Dit moest makkelijker kunnen direct vanuit de database van het TMS. Dit vergt wel enige “technische kennis” waar Eelco minder ervaring mee had. Het idee ontstond om een vaste koppeling te ontwikkelen tussen het TMS en PowerBI en wellicht om dit later als product verder te ontwikkelen. Juist op dat moment kwam Eelco in contact met Peter.